galka tak, uzyj szukaj!!!
Szybkościomierz
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Szybkościomierz
Zakupiłem 1,9 tdi z 2000 roku. Sprzedający uprzedził mnie o "drobnej usterce"-defekt szybkościomierza.
Objawia się on w następujący sposób: po odpaleniu zimnego samochodu i po ruszeniu licznik szybkości krokowo zwiększa swoją wartość do maximum i tak pozostaje pomimo jazdy z różną szybkością. Sprzedający twierdził, że po nagrzaniu się samochodu i po ponownym uruchomieniu silnika usterka mija. Niestety po przejechaniu 30 km. nic się nie zmieniło.
Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Proszę o pomoc i dobrą radę.
Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez góralCzy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzychTak, zazwyczaj taki jest efekt uboczny nieudolnej " korekcji przebiegu"
Otóż być może Twój licznik był rozbierany z "jakichś tam powodów" i ktoś za mocno wcisnął wskazówkę od prędkościomierza ...
Tak było u mnie i wystarczyło zdemontować licznik i ciut podnieść wskazówkę wyżej.
Sprawdzić warto, może to nic poważnego ... Ale to tylko moje przypuszczenie.
misiek^wro, Faktycznie masz rację i to nie ten objaw ... ops:O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Babka_Kiepska, ale mu dochodzi do maxa i zostaje, u nas po prostu lipnie skakal ... gora dol, jakby mial jakas chorobe sieroca :idea:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Dzięki biskup za opis.
Może uda mi się dostać do wskazówki i sprawdzę czy rzeczywiście nie zawadza o tarczę. Jeże to nie pomoże wtedy poszukam warstatu elektromechancznego.
Pozdrawiam,
[ Dodano: Sro 19 Gru, 07 19:30 ]
Pytanie do krzycha.
Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób "korekcja porzebiegu" może wpłynąc na działanie szybkościomierza.(tak naprawdę to nie wiem w jaki sposób fizycznie koryguje się przebieg)
Pozdrawiam,
Komentarz
-
Komentarz